Ga eens voor een iets betere pen!

De meeste lezers zullen doorgaan schrijven met een pen die ze ooit gratis hebben gekregen, of ooit ergens op de grond gevonden hebben. Oké, misschien is dat laatste iets waaraan alleen de schrijver van dit artikel zich schuldig heeft gemaakt. Maar hoe je ook aan je gratis of goedkope pennen kwam waren ze altijd een tikje irritant. Er kwam geen inkt meer uit terwijl er nog overduidelijk hartstikke  veel in zat, dat clipje waarmee je de pen aan dingen vast kon maken brak constant af: het was het gewoon niet. Je hebt gehoord van duurdere pennen, maar dan denk je toch al snel aan pennen van honderden euro’s, en je blijft toch bij je gratis pennen. Maar je hoeft niet zoveel uit te geven voor een betere pen, met een tientje kom je al heel ver.

Koop een mooiere pen

Een tientje is inderdaad al het bedrag waarvoor je de goedkope troep permanent achter je kunt laten. Je kunt je nieuwe pen kopen bij Pengraveren. Je kunt al voor iets meer dan een tientje een Lamy pen bestellen. Lamy pennen zijn ontzettend betaalbaar, maar tegelijkertijd ook heel stijlvol en functioneel. Kortom: precies wat je wil. Voor een tientje ben je al van de hel van goedkope pennen verlost, en doordat Lamy pennen er zo goed uit zien zullen anderen denken dat je veel meer aan je pen hebt uitgegeven dan je werkelijk hebt gedaan.

Navulbare pennen zijn fantastisch

Of je nu tien of 1200 euro aan je nieuwe pen uitgeeft, ze zullen altijd één eigenschap delen: ze zijn navulbaar. Je wil ook wel dat je niet je hele pen weg moet vervangen als dat ding zoveel geld heeft gekost. Het feit dat de pennen navulbaar zijn heeft vrij veel voordelen: zo zijn navulbare pennen op de lange termijn vaak goedkoper dan niet navulbare pennen. Je hoeft immers niet steeds de hele pen nieuw te kopen, maar alleen de vulling. Ook zijn navulbare pennen beter voor het milieu, in plaats van dat er steeds een nieuwe plastic behuizing moet worden gemaakt hoeft er voortaan alleen nog een vulling gemaakt te worden. Zo is de uitstoot van jouw schrijfwerk minder, en belandt er minder plastic in het milieu.

Een pen als cadeau

Veel mensen willen eigenlijk wel een mooiere pen dan de pen die ze op dit moment gebruiken, maar toch gebruiken ze nog steeds slechte pennen. Of dit nou is omdat je het geld niet uit willen geven, of omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat ze eerst door de hele voorraad promotionele pennen moeten zijn voordat ze over het kopen van een nieuwe pen durven beginnen te denken. Je kan deze mensen in je leven uit de brand helpen door hen een mooie pen cadeau te doen. Dus weet je dat iemand heel veel schrijft, maar dat nog steeds met waardeloze pennen doet: geef ze een mooie pen. Je kan de pen ook nog met een persoonlijke tekst laten graveren. Voor iemand die veel schrijft is een pen sowieso een veel mooier gebaar dan andere cadeaus: het is namelijk iets dat ze bijna dagelijks zullen gebruiken.