Haal de moeite uit je auto door te leasen

Leasen is tegenwoordig een steeds populairdere manier om in een auto te rijden. En dit is ook logisch, een auto is duur en je betaalt liever niet het hele bedrag in één keer. Leasing heeft het auto’s voor iedereen bereikbaarder gemaakt. Er bestaan vele vormen van leasing, zoals full operational lease, waarbij zo’n beetje alles behalve de brandstof door de leasemaatschappij geregeld wordt, en jij alleen maar aan het rijden zelf hoeft te denken. Hoe dan ook is leasen een uitstekende keuze voor iedereen die niet in één keer een hele auto kan en wil betalen.

Wat is full operational lease?

Full operational lease is een vorm van lease waarin bijna alles door de leasemaatschappij geregeld wordt. Jij regelt de brandstof, de leasemaatschappij de rest. Dit maakt alles voor jou een stuk overzichtelijker. Ook neemt de leasemaatschappij veel risico’s van jou over. Als routineonderhoud bijvoorbeeld een keer duurder is dan verwacht is dat met full operational lease niet jouw probleem, maar het probleem van de leasemaatschappij. Full operational lease regelt ook de houderschapsbelastingen, een vervangende auto tijdens reparaties.

Full operational lease voor bedrijven

Ook voor bedrijven is full operational lease handig, zij moeten namelijk vaak een heel wagenpark onderhouden, en bij full operational lease wordt de beheer van dit wagenpark feitelijk uitbesteed aan een leasemaatschappij. Hoewel misschien fijn voelt om een wagenpark in eigen beheer te hebben komt uitbesteding met vrij veel schaalvoordelen die je niet hebt als je alles in eigen beheer houdt. Ook heeft een leasemaatschappij als grotere partij een betere onderhandelingspositie met garages en verzekeraars, waardoor de kosten voor het wagenpark lager zijn.

Elektrische auto te duur in aanschaf? Lease ‘m!

Elektrische auto’s zijn minder schadelijk voor de wereld en besparen op de lange termijn geld doordat elektriciteit veel goedkoper is dan brandstof. Elektrische auto’s hebben wel een groot nadeel: de aanschafprijs is een stuk hoger dan die van een brandstofauto. En dit is logisch: een accupakket is immers duurder dan een brandstoftank. Als je het geld niet hebt om direct een elektrische auto aan te schaffen voel je je misschien gedwongen om toch nog op brandstof te blijven rijden, terwijl dit helemaal niet hoeft. Je kan je elektrische auto leasen bij Superlease. Door te leasen verspreid je het aankoopbedrag, waardoor je het makkelijker kan betalen met behulp van de bespaarde kosten door het elektrisch rijden.

Andere voordelen van leasen

Leasen heeft meer voordelen dan kostenbesparingen en spreidingen. Zo kan je, afhankelijk van het leasecontract, aan het eind van de leaseperiode de geleasede auto voor een redelijke prijs van de leasemaatschappij overnemen. Als je auto nog goed genoeg is ben je daarna van de maandelijkse leasebedragen af zolang je nog geen nieuwe auto nodig hebt. Als je wel een nieuwe auto nodig hebt kan je ook zo een nieuwe contract voor een nieuwe auto afsluiten, en een nieuwe auto leasen. Maak je maar geen zorgen om de auto die jarenlang je trouwe maatje was, de leasemaatschappij vindt bijna altijd wel een nieuwe eigenaar op de tweedehandsmarkt.