Houd meer orde in je leven met Moleskine

Hoewel de meeste planning steeds meer digitaal is en grotendeels plaatsvindt in digitale agenda’s en notitie apps, is het voor sommigen toch beter om een papieren agenda bij te houden. Als je naar je telefoon kijkt heb je namelijk geen directe associatie, terwijl je bij het zien van een agenda wel direct weet waar het voor is. Ook ziet een papieren agenda er nog steeds wel een stuk professioneler uit. Één van de grootste fabrikanten van papieren agenda’s, notitieboekjes, en andere papierwaren is Moleskine. We zullen hier enkele van hun producten bespreken.

De papieren agenda: een klassieker

Lange tijd gebruikte bijna iedereen een papieren agenda om hun leven bij te houden. Het gebruik van papieren agenda’s is de afgelopen jaren flink teruggelopen. En dat terwijl ze toch zo handig kunnen zijn. Een goed voorbeeld van de handigere papieren agenda’s zijn de agenda’s van Moleskine. Deze agenda’s zijn zo handig dat anderen misschien je agenda Moleskin lenen willen, alleen maar om het uit te proberen. Moleskine agenda’s zijn ingericht met vele doelen in het achterhoofd. Zo staan er meerdere tijdzones in, en bevatten ze ook ruimte voor aantekeningen. Een papieren agenda heeft als grote voordelen dat je een een stuk overzichtelijkere agenda hebt, en dat ze een stuk beter zijn voor je privacy: je afspraken worden niet meer gedeeld met Apple en/of Google.

Notitieboeken: vaak beter dan een app

Veel mensen gebruiken een app voor het opschrijven van hun notities, en dit is logisch: je hebt je telefoon immers bijna altijd bij je. Maar bij notitie apps loop je vaak tegen allerlei tekortkomingen aan: zo kan je er alleen maar in typen: als je even snel een tekeningetje wil maken, of pijltjes neer wil zetten, loop je al snel tegen de tekorten van een app aan. Daarom zijn notitieboeken altijd handig. Bovendien kunnen notities op je telefoon vrij snel onder elkaar begraven worden, het kost namelijk zo goed als geen moeite om een notitie aan te maken, waardoor je belangrijke notities onder de boodschappenlijstjes begraven worden. Als je een papieren notitieboekje gebruikt belanden boodschappenlijstjes niet tussen je normale notities. Een notitieboek van Moleskine.nl is kwalitatief goed en vaak de beste keuze.

Schetsboeken: voor iedereen die wel eens tekent

Ook met de opkomst van digitale kunst blijft het goede oude schetsboek stand houden. Het schetsboek doet dit doordat het een stuk natuurlijker tekent dan de meest geavanceerde tekentablets. Bovendien is het, als je een geavanceerde tekentablet hebt, niet fijn om die tablet altijd bij je te dragen, je raakt lieven een schetsboek van een tientje kwijt dat een Wacom van een paar duizend euro. Er bestaat veel keuze in schets boeken, denk bijvoorbeeld aan de dikte van het papier, of de kleur van het papier. Er is ook verschil in de gladheid van het papier, terwijl een tekentablet altijd even ruw of glad aan zal voelen. Zo kan je voor ieder soort schets een ander schetsboek hebben, terwijl je bij het gebruik van tekentablets gedwongen wordt altijd op dezelfde gladheid te schetsen. Je kan ongeacht je voorkeuren gemakkelijk je nieuwe schetsboek online kopen.