Kartonnen dozen in verschillende vormen, soorten en maten

De ene kartonnen doos is de andere niet en het is ook afhankelijk van wat je ermee wilt doen voor welke variant je uiteindelijk kiest. Wil je producten beschermen tijdens opslag of transport of wil je juist stevige kartonnen dozen die je kunt gebruiken voor het versturen van goederen? Dozen heb je in verschillende vormen, soorten en maten en door het reusachtige aanbod kan het lastig zijn om de beste keuze te maken. Daarom vertellen we in onze blog meer over deze dozen en waar je op moet letten als je ze wilt kopen.

Voor opslag en verzenden

Simpele en doeltreffende kartonnen dozen zijn het eenvoudigste product dat je kunt kiezen als je op zoek bent naar een manier om goederen en/of producten te beschermen, op te slaan of te verzenden. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar en je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Veel bedrijven gebruiken bijvoorbeeld dozen voor het archiveren van goederen of de administratie. Je kunt met een dikke stift of met een sticker een doos markeren en zo weet je altijd wat erin zit. Dat maakt het ook makkelijk om je opgeslagen producten of archief sneller terug te vinden. 

Palletdozen zijn handige grote kartonnen dozen

In de regel worden dozen opgestapeld op een pallet en deze wordt vervolgens verstuurd naar een klant. Om een pallet stabiel te houden wordt vaak gekozen om een pallet in te sealen, maar je kunt ook kiezen voor de handige palletdoos. Palletdozen zijn handige en grote kartonnen dozen die op een europallet of een blokpallet te plaatsen zijn. Vandaar ook de naam. Deze dozen worden doorgaans van stevig karton gemaakt en zijn ook in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Zo kun je de producten op een pallet goed inpakken, beschermen en uiteindelijk versturen.

Verhuisdozen zijn handige kartonnen dozen

Wanneer je gaat verhuizen heb je dozen nodig om je spullen in op te bergen en mee te nemen en verhuisdozen zijn dan ook handige kartonnen dozen die doorgaans enorm stevig zijn. Zo kun je producten veilig opbergen en vervoeren terwijl de verhuisdoos ook enorm veel overeenkomsten heeft met een verzend- of archiefdoos. Met als enige grote verschil dat deze dozen handvatten hebben, zodat je ze gemakkelijk kunt optillen en kunt vervoeren. Daarnaast worden ze ook extra stevig gemaakt, zodat je veel en wat zwaardere spullen kunt vervoeren. 

Speciale dozen voor magazijnstellingen

Ben je het zat dat je jouw producten moeilijk kan opbergen in het magazijn. Heb je veel loze ruimte, omdat de planken van je stellingen worden opgeslokt door kleine productjes die een eigen locatie moeten hebben? Dan heb je enorm veel baat bij magazijnbakken van karton. Hiermee kun je een plank van een stelling compartimenteren en kun je heel eenvoudig meerdere kleine producten opslaan. Dat heeft als voordeel dat je ruimte en kosten bespaart, maar het is ook efficiënter tijdens het order picken. Opgeslagen producten zijn namelijk een stuk makkelijker terug te vinden en te pakken. 

Kartonnen dozen voor opbergen van spullen? Kies voor de archiefdoos

Archiefdozen zijn ook kartonnen dozen die enorm praktisch zijn. Veel bedrijven zijn bijvoorbeeld verplicht om de administratie en belangrijke documenten 7 jaar te bewaren en dat kun je het beste doen door ze netjes en veilig op te bergen in duurzame archiefdozen van karton. Wil je de documenten extra beschermen? Dan kun je archiefdozen ook in een wat grotere omdoos plaatsen en opslaan.